Polonya'da Ukrayna Lejyonu oluşturuldu!

Polonya'da "Ukrayna Lejyonu" adlı yeni gönüllü askeri birlik oluşturacak. Avrupa Birliği ülkelerindeki Ukrayna vatandaşları bu birliğe katılarak, Polonya'da eğitim alacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 18:15
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın açıklamasına göre, Polonya'da "Ukrayna Lejyonu" adlı yeni bir gönüllü askeri birlik oluşturulacak. Zelenskıy, Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan Ukrayna vatandaşlarının bu birliğe katılabileceğini ve Polonya'da eğitim alacaklarını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Biz, güvenlik anlaşmamızda Polonya topraklarında 'Ukrayna Lejyonu' adlı yeni bir gönüllü askeri birliğin oluşturulması ve eğitilmesini kararlaştırdık. Ukrayna-Polonya-Litvanya Tugayının çok olumlu deneyimini yaşadık. Bu deneyim temelinde şu anda Polonya, Litvanya ve diğer AB ülkelerinde bulunan Ukrayna vatandaşlarına, Ukrayna'nın savunmasına gönüllü olarak katılma imkanı vereceğiz. 'Ukrayna Lejyonu' Polonya'da eğitim görecek ve ortaklarımız tarafından donatılacak" dedi.

Zelenskıy, lejyona katılmak isteyen her Ukrayna vatandaşının ülkenin Silahlı Kuvvetleri ile sözleşme imzalayabileceğini belirtti. Zelenskıy, "Şu anda ekiplerimiz bu teklifin tüm detaylarını çalışıyor" diye ekledi.