Polonya Cumhurbaşkanı Duda'dan nükleer silah açıklaması!

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya'nın nükleer doktrininde revizyon yapmasına ilişkin yorumda bulundu. Duda ayrıca Putin'in nükleer silah kullanması durumunda "dünyanın onları affetmeyeceğini" belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 14:43
https://www.qha.com.tr/

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rus dikdatör Vladimir Putin'in Moskova'nın nükleer doktrininde bir revizyona gittiği açıklaması hakkında yorum yaptı. Cumhurbaşkanı Duda, Rusya'nın kendisine yönelik herhangi bir tehdit durumunda elindeki nükleer araçlar da dahil olmak üzere her türlü aracı kullanma hakkını saklı tuttuğunu her seferinde tekrarladığını ve bu durumun yeni bir şey olmadığını ifade etti.

"DÜNYA BUNUN İÇİN ONLARI ASLA AFFETMEYECEK"

Duda, Putin'in nükleer silahları kullanması durumunda dünyanın onları affetmeyeceğini vurguladı. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Öte yandan Vladimir Putin de generalleri gibi nükleer silahları ilk kullanan kişinin lanetlendiğini çok iyi biliyor.  Nükleer silah kullandıkları takdirde bu sorumluluktan asla kurtulamayacaklar. En ufak bir şekilde bile... Dünya bunun için onları asla affetmeyecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer santrallere saldırmayı planladığı yönündeki ifadesine ise "Bu oldukça mümkün." şeklinde yanıt verdi.