Oleksiy Danilov: Füze programı iş başında

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukrayna yapımı uzun menzilli füzenin ateşleme anını sosyal medyada paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 19:07
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukrayna'da geliştirilen ve denemeleri başarıyla tamamlanan yeni füzenin ateşleme görüntülerini paylaşarak; füzenin etkili bir şekilde kullanıldığını ifade etti.

Görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan Danilov, “Cumhurbaşkanının füze programı iş başında. Testler başarılı, uygulama etkili. Akyar (Sivastopol) bekliyor, Kamçatka bekliyor, Kronstadt bekliyor…" açıklamasını yaptı.

#Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukrayna'da geliştirilen yeni füzenin ateşleme anını paylaştıhttps://t.co/vGizM9qmak pic.twitter.com/iBypJfKqg6

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 31, 2023

ZELENSKIY: HEDEF 700 KİLOMETRE ÖTEDEN VURULDU

Danilov füzeye dair bir ayrıntı paylaşmadı. Öte yandan bundan birkaç saat önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’da geliştirilen uzun menzilli silahın başarılı bir şekilde kullanıldığını açıkladı. Zelenskıy, “Uzun menzilli silahlarımız başarıyla kullanıldı; hedef 700 kilometre öteden vuruldu!" dedi.