NATO: Rusya, Ukrayna'da Sovyetlerden kalma tankları kullanıyor

NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, Rus birliklerinin askeri araç konusunda ciddi bir zaafiyet yaşadığını ve Ukrayna'daki saldırılarda Sovyetlerden kalma tankları kullandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 13:39
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'da sivilleri katleden işgalci Rusya, 24 Şubat 2022'de başlattığı saldırıları sürdürürken; çatışma bölgelerinden de geri çekilmeye başladı. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinden (SSCB) döneminde kalma teçhizatı kullanan Rusya ordusu, dünya kamuoyunun diline düştü. 

VİLNİUS ZİRVESİ'NDEN ÖNCE NATO TOPLANTISI 

NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer dün Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Karargahında yapılan toplantının ardından Rusya'nın askeri teçhizatı hakkında açıklama yaptı. Temmuz ayında yapılması planlanan Vilnius Zirvesi'nden önce genelkurmay başkanlarıyla yapılan toplantının ana gündem maddesi, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın son durumu ve bölgeye yapılan askeri yardımlar oldu.

İŞGALCİ RUS BİRLİKLERİ SSCB TANKLARINI KULLANIYOR

Bauer, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı, Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik son yıllarda ortaya çıkan en büyük tehdit. Moskova bunun üç günlük bir savaş olmasını umuyordu ancak şimdi 15'inci ayına giriyor" yorumunu yaptı. Bauer, Rusya Federasyonu ordusunun çok eski tanklar kullandığının altını çizerek, "Aslında Rusların artık çok eski malzemeleri, çok eski yetenekleri kullanmaya başladığını görüyoruz. Artık savaş alanında gördüğümüz T-54 tankları. 54, aslında 1954 tasarım yılıyla ilgilidir. Ancak sorun şu ki hâlâ ellerinde çok fazla T-54 var" ifadelerini kullandı.

RUSYA, BAHMUT'TAN GERİ ÇEKİLİYOR

Öte yandan Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, Rus birliklerinin Bahmut'tan geri çekildiğini ve Rus paralı asker şirketi Wagner'in zayıfladığını ve henüz hazırlıklı olmayan bir başka birlikle değiştirildiğini belirtti.

Rusya, 24 Şubat 2022'den beri Ukrayna'da asker ve askeri teçhizat anlamında ciddi kayıp verdi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın 11 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla, 610'u son bir günde olmak üzere toplamda 196 bin 920 asker kaybettiğini bildirdi.