NATO Genel Sekreteri: Ukrayna’yı zorlu bir kış bekliyor

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna’nın savaşın başlamasından bu yana en zorlu kış mevsimiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 13:26
https://www.qha.com.tr/

Rusya, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminden bu yana Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alıyor.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, 8 Ekim 2024 tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaptığı basın açıklamasında, Ukrayna’nın en zorlu kış aylarından birini geçireceğini belirtti. Rutte, "Rusya, Ukrayna'nın kritik enerji altyapısına yönelik büyük çaplı saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Ukrayna, savaşın başlamasından bu yana en zorlu kışla karşı karşıya kalabilir." dedi.

"NATO UKRAYNA'YA YARDIM ETMEK İÇİN DAHA FAZLASINI YAPACAK"

Rus saldırıları altında üçüncü kışını geçirecek olan Ukrayna'nın karşı karşıya olduğu zorluklara değinen Rutte, "NATO'nun Ukrayna'ya yardım etmek için daha fazlasını yapması gerekiyor ve yapacak. Ne kadar çok askerî destek verirsek, bu savaş o kadar hızlı sona erer." dedi.

AB, UKRAYNA’YA 160 MİLYON AVROLUK ENERJİ DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’nın kış dönemi için 160 milyon avro değerinde enerji desteği sağlayacak. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen "Bu kış için yaklaşık 160 milyon avroluk ek bir miktar ayıracağımızı duyurabilirim. Buna örneğin barınaklar ve ısıtıcılar için 60 milyon avroluk insanî yardım ve onarım çalışmaları ve yenilenebilir enerji için yaklaşık 100 milyon avro dahildir. Ve bu 100 milyon avro AB’deki dondurulmuş Rus varlıklarının gelirlerinden geliyor."  demişti.