NATO'dan Kahovka Barajı'nın patlatılmasıyla ilgili Rusya'ya sert tepki!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın bu sabah Ukrayna'daki Kahovka Hidroelektrik Santrali'nin üst barajını patlatmasını, "çirkin bir eylem" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 19:43
https://www.qha.com.tr/

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın bu sabah Ukrayna'nın Herson bölgesi Dnipro Nehri'ndeki Nova Kahovka Barajı'nı patlatmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Stoltenberg, "Kahovka Barajının bugün patlatılması binlerce sivili riske atıyor ve ciddi çevresel hasara neden oluyor. Bu, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının vahşetini bir kez daha gösteren çirkin bir eylemdir" vurgusu yaptı. 

The destruction of the Kakhovka dam today puts thousands of civilians at risk and causes severe environmental damage. This is an outrageous act, which demonstrates once again the brutality of #Russia’s war in #Ukraine.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) June 6, 2023

İŞGALCİ RUSYA, KAHOVKA BARAJI'NI PATLATTI

Sivillerin hayatını hiçe sayan terörist devlet Rusya, gece saatlerinde Herson bölgesinde Dnipro Nehri üzerinde bulunan Kahovka Barajı'nı (Kakhovka Barajı) patlattı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, barajın ve hidroelektrik santralin makine dairesinin tamamen yok edildiği ve suların hızla aşağıya doğru aktığı görülüyor. Patlamadan bir süre sonra Kahovka Hidroelektrik Santrali’nin su altında kaldığı bildirildi.

Ukrayna, patlamanın ardından barajın yakınında kontrol altında tuttuğu yerleşim yerlerinden sivilleri tahliye etmeye başladı. Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, şu anda Dnipro Nehri'nin sağ kıyısındakı kritik bölgede 16 bin kişinin bulunduğunu aktararak bölgedeki insanlara tahliye çağrısı yaptı.