Moldova, Ukrayna'nın demir yolu altyapısını modernize edecek

Moldova Başbakan Yardımcısı Nikol Popescu, Ukrayna'nın tahıl ihracatı için demir yolu altyapısını modernize edeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 20:56
https://www.qha.com.tr/

Moldova Başbakan Yardımcısı Nikol Popescu, 18 Ağustos 2023 tarihinde Ukrayna basınına verdiği demeçte, Moldova'nın Ukrayna'dan ithal ettiği tarım ürünleri için yeni bir adım atıldığını açıkladı. Popescu, Moldova’nın Ukrayna'nın tarım ürünleri ihracatını artırmasına yardımcı olmak için demir yolu altyapısını geliştireceğini bildirdi.

MOLDOVA, DEMİR YOLU ALTYAPISINI GELİŞTİRECEK

Popescu, "Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgalinin ilk gününden bu yana Ukrayna ile yapılan ihracat ve ithalatın hızlandığını gördük. Ukrayna'nın savaş alanında büyük çaba sarf ettiğini görüyoruz. Ancak Ukrayna'nın bunu sürdürmesi de önemli" dedi.

Moldova'nın Ukrayna'nın tahıl ihracatının önemini bildiğini vurgulayan Popescu, “Ukrayna, Moldova, Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri sadece Karadeniz ihracat kanalına bağlı kalmamalı. Önümüzdeki 10-20 yılda Ukrayna'nın ekonomik çıkarlarını, özellikle de gıda pazarıyla ilgili olarak sağlamamıza izin veren güçlü ve gelişen bir altyapının olmasını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.