Macron: Ukrayna'nın NATO'ya katılma umutlarını şekillendirecek bir yol belirlememiz gerekecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek zirve öncesi Ukrayna'nın NATO süreci hakkında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 09:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın NATO'ya üye olup, olmayacağı yönündeki tartışmalar sürerken bir açıklama da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 28 Haziran 2023 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te Elysee Sarayında, 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek NATO zirvesinin Ukrayna'nın ittifaka üyeliğinin belirli bir yolunu şekillendirmesi gerektiğini belirtti.

MACRON: UKRAYNA'NIN NATO'YA KATILMA UMUTLARINI ŞEKİLLENDİRECEK BİR YOL BELİRLEMEMİZ GEREKECEK

Macron, "Ukrayna'nın 2008'de Bükreş'te başlattığımız NATO'ya katılma umutlarını şekillendirecek bir yol belirlememiz gerekecek" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, NATO'nun Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesine Vilnius'taki zirvede karar vereceğini de sözlerine ekledi. Macron, "Vilnius'ta aldığımız kararlar bizi yıllarca bağlı kılacak. Her şeyden önce, uzun vadeli bir taahhütte bulunmamız gereken Ukrayna'ya desteği düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Müttefiklerin Ukrayna'ya "Ukrayna silahlı kuvvetlerinde reform yapması, ittifak kuvvetleriyle birlikte çalışabilirliği geliştirilmesi" konusunda yardım ettiğini kaydetti.