Litvanya: Rusya güpegündüz soykırım yapıyor ve bundan gurur duyuyor

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, işgalci Rusya’nın Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki Groza köyüne düzenlediği saldırıyı yorumladı. Landsbergis, "Rusya güpegündüz soykırım yapıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 18:03
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 5 Ekim 2023 tarihinde Ukrayna'nın Harkiv bölgesine bağlı Groza köyündeki mağaza ve kafeyi füzeyle vurdu. 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırı esnasında kafede anma töreninin gerçekleştirildiği ifade edildi.

İşgalci Rusya’nın sivil tesislere yönelik düzenlediği saldırıyı sosyal medya üzerinden yorumlayan Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, müttefik ülkelerin Ukrayna'ya mutlaka askeri destek sağlaması gerektiğine dikkat çekerek, “Artık mazeret kalmadı. Artık gri bölge kalmadı. Rusya güpegündüz soykırım yapıyor ve bundan gurur duyuyor. Kurbanları silahlandırmak bir tercih değil, bir görevdir" açıklamasında bulundu.

SALDIRIDA 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus işgal güçleri, dün öğle saatlerinde Harkiv’e bağlı Kupyansk bölgesinde bulunan Groza köyündeki bir kafeyi ve mağazayı füze ile vurdu. Saldırıda 51 kişi hayatını kaybetti ve 6 kişi ağır yaralandı yaralandı. Bugün yaralılardan birinin hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Rusya Harkiv'deki bir köyü füzeyle vurdu: Onlarca ölü!https://t.co/cXFKhqcHL8 pic.twitter.com/HAtixiXwUI

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 5, 2023