Kursk'taki "ölüm yolu" imha edilen Rus araçlarıyla dolu!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Taarruz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Kursk bölgesinde imha edilen Rus araçlarıyla döşeli bir yolun videosu paylaşıldı. Yola "Ölüm Yolu" adı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 15:16
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Taarruz Kuvvetleri Komutanlığı, Ukraynalı paraşütçüler tarafından Kursk bölgesinde imha edilen Rus araçlarıyla döşeli bir yolun videosunu paylaştı. Videoda imha edilen Rus askerî araçlarının isimleri ve değerleri de belirtildi. İmha edilen araçların bulunduğu yola ise "Ölüm Yolu" adı verildi.

"DÜŞMANIN YENİLGİDE BIRAKTIĞI YANIK BİR İZ"

Komutanlık, Ölüm Yolu hakkında açıklamasında “Kursk bölgesindeki ölüm yolu. Bu, tahrip edilmiş düşman teçhizatıyla dolu bir yol, düşmanın yenilgide bıraktığı yanık bir iz. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 82. Hava Taarruz Tugayı ve diğer birliklerinden paraşütçüler, düşmanın askerî teçhizatını sistematik bir şekilde yeryüzünden sildi ve geriye sözde 'dünyanın ikinci ordusundan' sadece için için yanan kalıntılar ve enkaz bıraktı.” ifadelerine yer verdi.

KURSK OPERASYONU DEVAM EDİYOR

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine 6 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Kıyiv’de 27 Ağustos'ta düzenlenen “Ukrayna 2024: Bağımsızlık” adlı forumda konuşan Başkomutan Oleksandr Sırskıy, Kursk bölgesinde güvenlik bölgesi oluşturulurken Ukrayna ordusunun halihazırda bölgedeki 100 yerleşim yerini kontrol altına aldığını açıklamıştı.