Kursk bölgesindeki 74 yerleşim yeri Ukrayna'nın kontrolünde

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), Rusya’nın Kursk bölgesindeki sınır ötesi operasyonunun devam ettiğini ve birliklerin son bir günde 3 kilometre kadar ilerlediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:51
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), Rusya’nın Kursk bölgesindeki 74 yerleşim yerinin Ukrayna ordusu kontrolü altında bulunduğunu duyurdu.

Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), 14 Ağustos 2024 tarihinde akşam saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e (Volodimir Zelenskiy) cephedeki durum ile ilgili bir rapor verdi.

Kursk bölgesindeki sınır ötesi operasyonuna dair ise Sırskıy şu açıklamada bulundu:

Ukrayna ordusu Kursk bölgesindeki operasyonu sürdürüyor. Son bir gün içinde birliklerimiz farklı yönlerde bir ile üç kilometre ilerledi. 40 kilometrekarelik alan ve 74 yerleşim yeri halihazırda bizim kontrolümüz altında bulunuyor. Tüm cephe hattında savaşlar yapılıyor. Çatışmaların yoğunluğu göz önüne alındığında durum kontrol altında.

“BAŞKASININ TOPRAĞINI İSTEMİYORUZ”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Georgıy Tıhıy (Heorhii Tykhyi), Ukrayna'nın, Rusya'nın Kursk bölgesindeki toprakları ele geçirme niyetinde olmadığını belirterek, "Rusya'nın aksine, Ukrayna başkasının toprağını istemiyor. Kursk bölgesindeki toprakları almak gibi bir amacımız yok, insanlarımızın yaşamını korumak istiyoruz." dedi.

Tıhıy, yaz başından bu yana Rusya'nın Kursk bölgesinden Ukrayna'nın Sumy bölgesine 2000'den fazla saldırı düzenlendiğini, bu saldırılarda 255 güdümlü hava bombası ve 100'den fazla füze kullanıldığını hatırlattı.

Ayrıca, Rusya'nın savaşı Ukrayna topraklarına getirdiğini hatırlatan Tıhıy, bu savaşın şimdi de Rusya topraklarına geri dönmesinin adil olduğunu kaydetti.

???? Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesindeki sınır ötesi operasyonu devam ediyor. ???? Kursk bölgesinde yer alan 74 yerleşim yeri, Ukrayna'nın kontrolünde pic.twitter.com/3goGHDQBR1

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 14, 2024