Kuleba, Avrupa'ya seslendi: Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğini savaştan sonra da destekleyin

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Batılı müttefik ülkelerin, Rusya'nın başlattığı savaşın ardından Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğini desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2023 16:58
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rus saldırılarından sonra ülkenin NATO'ya üye olması için Avrupa ülkelerinden destek beklediğini söyledi. Bakan Kuleba, Die Welt, Bild ve Politico gazetelerine verdiği röportajda, 2008'de dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Bükreş’te düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğine karşı çıktığını hatırlattı.

Bakan Kuleba, Merkel'in hata yaptığını vurguladı ve bu hatanın sonrasında Rusya'nın Gürcistan ve Kırım'ı işgal etme fırsatı yakaladığının altını çizdi.

"UKRAYNA, NATO'YA ÜYE OLURSA RUSYA BİR DAHA BÖYLE BİR SAVAŞA CESARET EDEMEZ"

Bakan Dmıtro Kuleba, “Rusya'nın Avrupa'ya ve bir bütün olarak Avrupa-Atlantik bölgesine yönelik saldırganlığına kapıyı kapatmanın tek yolu Ukrayna'yı NATO'ya kabul etmektir" değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği ile Rusya'nın başka büyük bir savaş başlatamayacağını belirtti. Bakan Kuleba, "Bu barışın yoludur" dedi.

Bakan Kuleba, Ukrayna’nın aynı zamanda Almanya’nın ve diğer Batı ülkelerinin NATO’nun doğu kanadını savunmasına ilişkin yükünü hafifleteceğini dile getirerek, “Bu yükü omuzlarımıza alacağız" ifadesini kullandı.