KTMM Başkanı Çubarov, Çekya'da düzenlenen Bağımsızlık Günü etkinliğine katıldı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna'nın Prag Büyükelçiliği personeli ile birlikte Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle Ukrayna tarihinin önde gelen şahsiyetlerinin anıtlarına çiçek bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 17:43
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü Çekya'nın başkenti Prag'ta kutladı.

KTMM Başkanı Refat Çubarov ve Ukrayna'nın Prag Büyükelçiliği bünyesinde görevli diplomat ve çalışanların katıldığı programda; Taras Şevçenko, Mıhaylo Gruşevskıy (Mykhailo Hrushevsky) ve Ivan Franko'nun anıtlarına çiçek bırakıldı.

Ukrayna'nın Prag Büyükelçisi Vasıl Zvarıç'ın (Vasyl Zvarych) Kıyiv'de bulunması sebebiyle yer almadığı etkinliğe Ukrayna'nın Çek Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Vitaliy Usatyi ve Büyükelçilik çalışanları katıldı.

Refat Çubarov, Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle düzenlenen program sonrasında yaptığı açıklamada, "Ukrayna tarihinin önde gelen şahsiyetlerinin isimlerinin yer aldığı anıtlara çiçek bırakmaktan onur duydum." ifadelerini kullandı.

KTMM Başkanı Çubarov ayrıca, Rusya'nın topyekûn işgal girişimi karşısında vatan savunmasında bulunan askerlerle birlikte, Ukraynalı diplomatlara da teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nde, Ukrayna Savunma Kuvvetleri askerlerine özel saygı ve minnettarlığımızı ifade etmenin yanı sıra, çalışmalarıyla Rus saldırganlığına karşı mücadelede uluslararası toplumun Ukrayna'ya desteği konusunun sadece uluslararası siyasette gündemde kalmasına değil, aynı zamanda Ukrayna'nın etrafındaki ülkelerin büyük çoğunluğunun yeni konsolidasyon biçimleri bulmasına da yardımcı olan Ukraynalı diplomatlara teşekkür etmek hepimiz için çok yerindedir.

Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü kutlu olsun!

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Egemenliğini korumak için, terörist devlet Rusya’nın 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimine karşı 30 aydır mücadele eden Ukrayna bugün 33. Bağımsızlık Günü’nü kutluyor ???????? pic.twitter.com/FiJohLJ3YY

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 24, 2024

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.