Kıyiv'deki sanayi tesisinde yangın çıktı!

İşgalci Rusya dün gece Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e yönelik füze ve SİHA saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda bölgedeki bir sanayi tesisinde yangın meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 11:24
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik olarak topyekûn saldırı başlatan işgalci Rusya, 11 Haziran'ı 12 Haziran'a bağlayan gece silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve füzelerle saldırılarına devam etti. Saldırı sonucunda Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'deki bir sanayi tesisinde yangın meydana geldi. Bölgede 2 saat boyunca aralıksız bir şekilde hava alarmı verildi.

UKRAYNA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kıyiv Askeri Bölge İdare Başkanı Ruslan Kravçenko konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sabah 07.00 sularında yangın nedeniyle sanayi tesisinde enkaz oluştuğunu ve bir kişinin bacağından yaralandığını kaydetti.

Kıyiv'e bağlı iki ilçede büyük hasarlar meydana gelirken, 30 ekipman ile 105'ten fazla kişilik itfaiye ekibi bölgeye intikal etti. Savcılık ise savaş kanunlarının ve geleneklerinin ihlaline ilişkin (Ukrayna Ceza Kanunu'nun 438. maddesinin 1. kısmı) soruşturma başlattı.

RUSYA'DAN HAVA SALDIRISI

Terörist devlet Rusya, 11 Haziran'ı 12 Haziran'a bağlayan gece Ukrayna'nın Kıyiv, Dnipropetrovsk, Zaporijjya, Poltava, Harkiv, Vinnıtsa bölgelerini hedef aldı.

Rusya Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği saldırıda; 4 adet Kh-101/Kh-555 seyir hava füzesi, 1 adet İskender-M balistik füzesi, 1 adet Kh-47M2 Kinjal aerobalistik füzesi ve 24 adet Şahed tipi SİHA ile saldırdı. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 5 füze ile 24 adet İran yapımı Şahed tipi SİHA'yı düşürdü.