Kırım Cephesi, insani yardımlarına devam ediyor

Kırım Cephesi girişimi, ilaç, tıbbi malzeme, gıda, battaniye ve çocuk bezi gibi insani gereksinimlerden oluşan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 18:09
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Vakfı ve ASTEM Vakfının öncülüğünde başlatılan "Kırım Cephesi" girişimi, ihtiyaç sahiplerinin ve Ukrayna ordusunun yanında olmaya devam ediyor.

???? Kırım Cephesi, insani yardımlarına devam ediyor ???? Kırım Cephesi girişimi, ilaç, tıbbi malzeme, gıda, battaniye ve çocuk bezi gibi insani gereksinimlerden oluşan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. pic.twitter.com/jUaHPqoDUH

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 13, 2024

KIRIM CEPHESİ, İHTİTAÇ SAHİBİ SİVİLLERE VE ORDUYA DESTEK OLUYOR

Kırım Cephesi son olarak, Herson (Kherson) sakinleri için gıda ürünleri; Ukrayna Ulusal Askeri Tıp Klinik Merkezi için ise tedavi ve rehabilitasyon koşullarının iyileştirilmesine yardımcı olacak ilaç ve tıbbi malzemeleri tedarik etti.

Öte yandan Sumi bölgesinde, kişisel hijyen ürünlerinin, bebek bezlerinin, battaniyelerin, ilk yardım malzemelerinin ve gıda paketlerinin bulunduğu kolilerin dağıtımı yapıldı.

Eylül 2023’ten bu yana yardımlarını sürdüren Kırım Cephesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu yardım, desteğimize ihtiyaç duyan yerinden edilmiş kişiler ve askerî personel arasında dağıtılacak. Girişimlerimize katılan ve ihtiyaç sahiplerine yardım eden herkese teşekkür ederiz. Yardım ediyoruz, kazanıyoruz! Birlikte Kırım'a!" ifadelerine yer verildi.

KIRIM CEPHESİ GİRİŞİMİ

KTMM, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Fonu ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için Eylül 2023’te Kırım Cephesi girişimi başlatıldı.

Kırım Cephesi girişimi, 26 Şubat 2014 tarihinde başlatılan Kırım'ın Rus işgaline karşı direniş eylemlerinin devamı olarak nitelendiriliyor. Kırım Cephesinden yapılan açıklamada, girişimin amacına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

• Ukrayna'nın zaferi ve işgal altındaki Kırım'ın kurtarılması • Uluslararası ve ulusal düzeylerde desteği ölçeklendirmek • Uluslararası toplumu ve Ukrayna toplumunu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tamamlanması ve Ukrayna'nın Zaferinin koşulu olarak Kırım'ı ve diğer işgal altındaki Ukrayna topraklarını işgalden kurtarma görevine odaklamak • Birleşik bir bağış toplama platformu oluşturmaya davet • Ortakları, bağışçıları ve temsilcileri dahil etmek