Kanada'da savaş mağduru Ukraynalılara kalıcı oturma izni veriliyor

Kanada hükumeti, ülkeye gelen savaş mağduru Ukraynalılara kalıcı oturma izni verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2023 21:08
https://www.qha.com.tr/

Kanada, Rus saldırıları nedeniyle ülkeden çıkmak zorunda kalan savaş mağduru Ukraynalılar için daimi oturma izni programı başlattı. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, herhangi bir akrabası Kanada'da olan Ukraynalılar için Mart 2022'de başlatılan Ukrayna Acil Durum Seyahat Yetkisi (CUAET) programından bugüne kadar 166 binden fazla kişinin yararlandığını duyurdu.

UKRAYNALILAR, KANADA'DA KALICI İKAMET İZNİ ALACAK

Kanada'daki Ukraynalıların halen geçici ikamet statüsüne sahip olduğu belirtilirken, alınan yeni kararla 23 Ekim 2023'ten itibaren ücretsiz olarak kalıcı oturma izni başvurusunda bulunabilecekleri bildirildi. Savaş nedeniyle ülkesinden ayrılan ailelere uzun vadeli destek sağlamak isteyen Kanada hükumeti, yeni uygulamanın 22 Ekim 2024'e kadar bir yıl süreyle yürürlükte olacağını açıkladı.

ÇİN'İN BASKISINA MARUZ HONG KONGLULAR İÇİN DE AYRI BİR PROGRAM BAŞLATILIYOR

Kanada, Çin yönetimi tarafından baskı ve ayrımcılığa maruz kalan Hong Konglular için de ayrı bir göçmenlik programı başlatacak. Bakanlık, 5 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Kanada'da daimi ikamet için başvuran ve herhangi bir şekilde iş deneyimine sahip olmayan Hong Konglular için artık bir eğitim şartı istenmeyeceğini duyurdu. Açıklamada, şartları uyan Hong Kong vatandaşları için sayı sınırlaması olmayacağı da aktarıldı.