Japonya Başbakanı Kışida: Japonya Ukrayna’yı desteklemeye devam edecek!

Japonya Başbakanı Fumiyo Kışida, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile telefon görüşmesi yaptı. Kışida, Japonya’nın Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 09:42
https://www.qha.com.tr/

Japonya Dışişleri Bakanlığı, 29 Ağustos 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Japonya Başbakanı Fumiyo Kışida'nın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zekenskıy ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Bakanlık görüşmede, Japonya Başbakanı Kışida'nın Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ı 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebrik ettiğini aktardı.

JAPONYA VE UKRAYNA İŞBİRLİĞİ

İkili görüşmede Japonya Başbakanı Kişida, Japonya'nın Ukrayna'ya desteğini yineledi. İki lider, gelecekte yakın işbirliğini sürdürme konusuna anlaştı.

ZELENSKIY, KIŞİDA'YI ZİRVEYE DAVET ETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kışida'nın Ukrayna'nın Barış Formülüne verdiği kapsamlı destek için teşekkür etti. Zelenskıy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Japonya'nın başkanlığı sırasında kabul edilen, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantilerine ilişkin G7 deklarasyonunu takdir ediyoruz. Bu bildirge çerçevesinde uygun ikili anlaşmaların yapılmasının zamanı gelmiştir.Japonya ile bu müzakere sürecini mümkün olan en kısa sürede başlatmaya hazırız" ifadelerini kullandı.