İsviçre, Ukrayna'ya üç mayın temizleme aracı tedarik edecek!

İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd, Ukrayna Mayın Eylemi Konferansı'nda Ukrayna'ya üç adet mayın temizleme aracı tedarik edileceğini açıkladı. Amherd, Ukrayna'ya katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 17:22
https://www.qha.com.tr/

İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd, 17 Ekim 2024 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenen Ukrayna Mayın Eylemi Konferansı'nda Ukrayna'ya üç adet mayın temizleme aracı tedarik edileceğini açıkladı. Başkan, Ukrayna'ya katkıda bulunmaya devam etme konusundaki kararlılıklarını tekrarladı. Amherd konuşmasında "Bu, gelecekte verimli, güvenli ve bağımsız mayın temizleme operasyonlarına olanak sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. Ayrıca İsviçre hükûmeti 2023 yılında, 2027 yılına kadar Ukrayna'daki mayın temizleme çalışmaları için yaklaşık 118 milyon dolar ayırdığını açıklamıştı.

Tedarik edilecek araçların, Birleşmiş Milletler (BM) ve İsviçre Mayın Temizleme Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışan Schwyz merkezli Global Clearance Solutions (GCS) şirketi tarafından üretildiği açıklandı. GCS, 2025 yılına kadar Ukrayna'da yaklaşık 100 araç konuşlandırmayı planlıyor.,

UKRAYNA BAŞBAKANI DENIS ŞMIGAL, UKRAYNA'NIN 2033 HEDEFİNDEN BAHSETTİ

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal), İsviçre'nin Lozan kentinde 17-18 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmekte olan Ukrayna'daki mayın temizleme çalışmaları konulu konferansta konuştu.

Başbakan Şmıgal, günümüzde Ukrayna topraklarının yaklaşık dörtte birinin potansiyel olarak mayın ve mühimmatla kirlenmiş durumda olduğunu, bu oranın ise yaklaşık 140 bin kilometrekarelik alana tekabül ettiğini belirtti. Şmıgal Ukrayna için 2033 yılı hedefinin  2033 yılına kadar potansiyel olarak mayınlı toprakların büyük çoğunluğunu araştırmak ve Ukrayna'yı mayından arındırmak olduğunu belirtti.