İşgalciler son bir günde Zaporijjya bölgesini 564 defa bombaladı

İşgalci Rusya, cephe hattına yakın yerleşim yerlerini her gün bombalamaya sürdürüyor. Son bir günde işgalcilerin sadece Zaporijjya bölgesine 564 saldırı düzenlediğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 10:36
https://www.qha.com.tr/

Rus işgal güçleri, 6 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna’nın Zaporijjya bölgesine 564 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Zaporijjya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, bu sabah yaptığı açıklamada, son bir gün içinde işgalci Rus ordusunun bölgedeki 9 yerleşim yerine 564 saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. Rus işgal güçlerinin savaş uçakları, çeşitli insansız hava aracı (İHA), çok namlulu roketatar sistemleri ve topçu sistemlerinden saldırdığı kaydedilirken, saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamaya göre işgalciler; Gulyaypole ve Dolınka yerleşim yerlerine savaş uçaklarıyla 3 hava saldırısı gerçekleştirdi, çeşitli tip 336 İHA ile Lısogirka, Gulyaypole, Novoandriyivka, Robotıne, Mala Tokmaçka, Levadne, Poltavka ve Malınivka yerleşim yerlerini vurdu, çok namlulu roketatar sistemleri ile Robotıne ve Mala Tokmaçka yerleşim yerlerine 13 defa saldırdı ayrıca 212 defa topçu sistemleriyle Gulyaypole, Novoandriyivka, Robotıne, Mala Tokmaçka, Levadne ve Malınivka yerleşim yerlerini bombaladı.

Saldırılarda bir dizi konut ve altyapı tesisinin zarar gördüğü bildirildi.