İşgalciler Mariupol limanını askeri üsse dönüştürüyor

Rusya işgal altına aldığı Mariupol’deki ticari limanı, askeri deniz üssüne dönüştürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 14:36
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, haftalar süren bombardıman sonucunda neredeyse yüzde 90’ını yok ederek kontrol altına aldığı Mariupol kentindeki ticari limanı askeri üsse dönüştürüyor.

Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andryuşçenko, dün sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada, “Mariupol deniz limanını işgalciler yavaş yavaş bir askeri üsse dönüştürüyor. Aralık ayının sonunda limanda çalışan tüm Mariupol sakinleri (bazı işbirlikçi uzmanlar dışında) işten çıkarıldı ve limana Rusya’dan personel getirildi. Rıhtımların sivil ve askeri olarak ayrılmasına yönelik çalışmalar başladı" dedi.

YÜK TAŞIYAN GEMİLER LİMANA GİRİŞ YAPIYOR

Kanalın alüvyonla dolması nedeniyle şimdilik limana sadece nehir-deniz sınıfı RM3 gibi küçük ekipmanlara sahip gemilerin giriş yapabildiğini belirten Andryuşçenko, “Ancak bu durum ilkbaharda limana askeri ekipman taşınmasına engel olmayacak. Şimdilik limana arada sırada inşaat malzemeleri ve bilinmeyen yük taşıyan konteynerler yüklü gemilerin giriş yaptığı kaydediliyor” dedi.

ESKİ LİMAN PERSONELİNİN BİR KISMI KIRIM’A GÖNDERİLDİ

Bununla birlikte Andryuşçenko, liman personelinin bir kısmının aralık ayının sonunda işgal altındaki Kırım’a gönderildiğini aktararak, “Ondan sonra bu insanlarla iletişim kayboldu. Nerede bulundukları belli değil. En iyi seçenek Kırım’da hendek kazıyorlar. En kötü ihtimalde ise bir uyarı yapılmadan cepheye gönderildiler.” ifadelerini kullandı.