İşgalciler, Krıvıy Rig’e füze saldırısı düzenledi

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın Krıvıy Rig şehrine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 43 kişi yaralandı ve 10 yaşında bir çocuk olmak üzere 4 kişi ise hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 13:51
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, bu sabah Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesindeki Krıvıy Rig şehrine iki adet balistik füzeyle saldırı düzenledi. Füzelerden biri apartmana, diğeri ise bir eğitim kurumuna isabet etti. İşgalciler tarafından düzenlenen saldırıda, en az 43 kişi yaralandı ve aralarında 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 4 kişi de hayatını kaybetti.

ENKAZ ALTINDA KALAN İNSANLAR VAR

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klımenko, 31 Temmuz 2023 tarihi sabah saatlerinde işgalci Rus ordusunun Krıvıy Rig şehrine füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Klımenko, "Eğitim kurumunun dört katlı binasına roket isabet etti. Enkazın altında muhtemelen insanlar var. Kurtarma ekipleri ve polis çalışıyor. İkinci roket, apartmanın dördüncü kattan dokuzuncu kata kadar olan bölümünü yerle bir etti. Acil Durumlar Bakanlığı çalışanları yangını söndürerek enkazı kaldırdı. Orada hâlâ insanlar olabilir" dedi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI VOLODIMIR ZELENSKIY: ÇALIŞIYORUZ VE İNSANLARIMIZI KURTARIYORUZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın çeşitli şehirlerine düzenlediği eşzamanlı saldırılar hakkında sosyal medya hesabından 31 Temmuz'da bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Pazartesi sabahı. Ukrayna'nın bazı bölgeleri, barışçıl şehirleri ve insanları terörize etmeye devam eden işgalciler tarafından bombalanıyor. Krıvıy Rig, Herson... Apartmanlar, bir üniversite binası ve bir yol vuruldu. Maalesef ölü ve yaralılar var. Enkazın altında insanlar olabilir. Rus terörü nedeniyle sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Kurtarma ekipleri ve gerekli tüm servisler çalışıyor. Mümkün olduğu kadar çok insanı kurtarmaya çalışıyoruz. Ukrayna Güvenlik Servisi ve İçişleri Bakanlığı ile zaten konuştum. Cumhurbaşkanlığı Bölgesel Politika Ofisi Başkan Yardımcısı Oleksıy Kuleba ve Bölge Askeri İdare başkanları şimdiden durumla ilgileniyor. Son günlerde düşman inatla şehirlere, şehir merkezlerine saldırıyor, sivilleri ve konutları bombalıyor. Ama bu terör bizi korkutmayacak, yıldıramayacak. Çalışıyoruz ve insanlarımızı kurtarıyoruz" ifadelerini kullandı.