İşgalciler Herson'un merkezini vurdu: Bir kişi hayatını kaybetti

İşgalci Rusya, Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. İşgalciler bu sabah Herson'a saldırarak bir kişinin ölümüne sebep oldu. Öte yandan son bir günde işgalciler, bölgeye 94 saldırı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 13:39
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus ordusu, bu sabah Herson kentinin merkezine saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti ve 2 kişi yaralandı.

Herson Kenti Askeri İdaresi Başkanı Roman Mroçko sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Saat 09.00 civarında kent merkezi saldırıya uğradı. Saldırıda kent askeri idaresi çalışanı olan bir kadın hayatını kaybetti ve biri ağır 2 kişi yaralandı.” ifadelerini kullandı.

Mroçko işgalcilerin son zamanlarda saldırı yoğunluğunu artırdığına dikkat çekti.

SON BİR GÜNDE 94 SALDIRI

Bununla birlikte Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, bu sabah yaptığı açıklamada işgalci Rus ordusunun 31 Kasım’da Herson bölgesine 510 mermi ateşleyerek 94 saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. İşgalcilerin havan topları, toplar, Grad füzeleri, tanklar, insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçaklarından saldırdığını belirten Prokudun, Rus saldırganlığı nedeniyle son bir günde bölgede bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 kişinin yaralandığını aktardı.