İşgalci Rusya, yine Odesa Limanı'na saldırdı!

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Odesa bölgesine füze saldırısı düzenledi. Liman altyapısına yönelik saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 11:37
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rus ordusu, 26 Temmuz’u 27 Temmuz’a bağlayan gece, Odesa Limanı'na füze saldırısı düzenledi. Saldırıda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney (Pivden) Operasyonel Komutanlığı, “Düşman, Odesa'nın liman altyapısına füze saldırısı başlattı. Limanın idari binalarından birine çarpan füze sonucunda bir kişi hayatını kaybetti. Kargo terminallerinden birinin üretim ekipmanı hasar gördü” açıklamasını yaptı. Saldırıya ilişkin Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, “İşgalcilerin hedefi liman altyapısıdır” dedi.

RUSYA, ODESA VE LİMANLARINA NEDEN SALDIRIYOR?

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilme kararının ardından Ukrayna’nın Odesa şehrine yönelik yoğunlaşan saldırılarını, 25 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı haftalık raporda değerlendirdi.

RUSYA, UKRAYNA'NIN ODESA'DA SİLAH DEPOLADIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Birleşik Krallık, Ukrayna’nın Odesa civarında silah depoladığını ileri süren Rusya’nın, 18 Temmuz 2023'ten bu yana saldırılarını bu yönde yoğunlaştırdığını aktardı. Bakanlık, "Anlaşmayı yenilememesiyle birlikte Kremlin, kendisini siyasi olarak daha az kısıtlanmış hissedecek ve Ukrayna'nın bu bölgelerde askeri teçhizat bulundurduğunu iddia ederek Odesa'daki hedefleri vurmaya çalışacak" açıklamasını yaptı.

İŞGALCİ RUSYA, ODESA'YA SALDIRILARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Bakanlık, Rus saldırıları sonucunda Çornomorsk Limanı’ndaki çok sayıda tahıl ambarının yanı sıra Odesa'nın tarihi merkezinin de hasar gördüğünü hatırlattı. 24 Temmuz'da Rusya, Romanya sınırına yaklaşık 200 metre kala Tuna Nehri üzerindeki limanlara insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi.