İşgalci Rusya, Vugledar'da ağır kayıplar verdi

İşgalci Rus ordusu, Vugledar kentinde yaklaşık üç haftadır süren çatışmalarda çok sayıda tank kaybetti. Rusya, Vugledar kasabasında son üç haftadır devam eden çatışmalarda en az 130 tank ve zırhlı personel taşıyıcı kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 21:45
https://www.qha.com.tr/

Dünya basınında önemli bir yere sahip olan New York Times (NY Times), Ukrayna ordusunun Vugledar’da izlediği strateji ve yakaladığı başarıya ilişkin bir haber yayımladı.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Vugledar kasabasında son üç haftadır devam eden çatışmalarda en az 130 tank ve zırhlı personel taşıyıcı kaybetti.

New York Times gazetesinin Ukrayna devlet yetkililerine dayandırdığı haberde, Ukrayna'nın güneyinde yer alan Vugledar şehrinde üç haftadır süren çarpışmaların 24 Şubat 2022’den bu yana yaşanan en büyük tank savaşı olduğu vurgulandı. Haberde, Ukrayna ordusu karşısında işgalci Rusya'nın büyük bir yenilgi aldığının altı çizildi.

KURMAY EKSİKLİĞİ, İŞGALCİ RUSYA'NIN YENİLMESİNE YOL AÇTI

New York Times gazetesinin 1 Mart 2023’te yayımladığı haberde, Ukrayna ordusunun Donetsk’e bağlı Vugledar'da üç hafta süren bir çatışmada en az 130 tank ve zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettiği açıkladı. İşgalci Rusya’nın Vugledar’da yaşadığı kaybın en büyük nedeni olarak, kurmay eksikliği olduğu öne sürüldü.

VUHLEDAR'DA ÖLEN ASKERLERİN YAKINLARI, RUS KOMUTANDAN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR!

Hatta Wagner paralı asker grubuna bağlı bir Telegram kanalı olan Gray Zone'da geçen Pazartesi günü yapılan bir paylaşımda, yüzlerce tankın etkisiz hale getirilmesinden dolayı ölen Rus askerlerinin yakınları, Vuhledar bölgesindeki Rus komutana karşı ciddi bir intikam duygusu geliştiği belirtildi.

Ukrayna ordusunun dron görüntülerinde, mayınlarla havaya uçurulan, topçu atışlarıyla vurulan veya tanksavar füzeleri tarafından yok edilen Rus zırhlı araçlarının etkisiz hale getirildiği gözlendi.

Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından biri olan Politico ise 13 Şubat 2023’te yayımladığı haberde, Rus Ordusu’nun Vugledar yakınlarında 5 bin askerden oluşan elit tugayının tamamını kaybetmiş olabileceğini bildirmişti.