İşgalci Rusya, Ukrayna'ya bir gecede 31 füze ve 32 SİHA ile saldırdı!

Terör devleti Rusya, gece saatlerinde Ukrayna'ya çok yönlü füze ve SİHA saldırısı gerçekleştirdi. İşgalci Rus ordusunun ana hedefi yine Odesa şehri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 10:57
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’ya büyük çaplı hava saldırısı düzenledi. Güneyden saldıran işgal güçleri havadan, karadan ve denizden farklı tip füzeler fırlattı ve İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) kullandı.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, "Kritik öneme sahip altyapı tesisleri ve askeri tesisler hedef alındı. Saldırının ana yönü Odesa oldu" denildi.

İŞGALCİLER, UKRAYNA'YA KARŞI 31 FÜZE VE 32 KAMİKAZE SİHA KULLANDI

İşgalci Rus ordusu, bir gecede Ukrayna’ya karşı farklı tipte en az 31 füze kullandı. Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, işgalcilerin; Karadeniz’de konuşlandırılan gemilerden 16 adet Kalibr tipi seyir füzesi, Karadeniz üzerinde uçan Tu-22M3 bombardıman uçaklarından 8 adet Kh-22 süpersonik gemisavar seyir füzesi, Kırım’da konuşlandırılan Bastion füze sisteminden 6 Oniks tipi süpersonik gemisavar seyir füzesi, Karadeniz üzerinden uçan Su-35 savaş uçağından 1 adet Kh-59 güdümlü hava füzesi ateşlediği aktarıldı.

UKRAYNA HAVA SAVUNMASI, RUS FÜZE VE SİHA'LARINI DÜŞÜRDÜ

Ayrıca Kırım’daki Çauda askeri eğitim sahasından ve Rusya’nın Rostov bölgesinden, 32 adet Şahid tipi SİHA fırlatıldı. Ukrayna hava savunma birliklerinin; 13 Kalibr tipi füze, bir Kh-59 ve 23 SİHA olmak üzere toplamda 37 hava hedefini düşürdüğü belirtildi.

RUSYA TAHIL İHRACATINDA KULLANILAN ODESA LİMANI'NI 2 GÜNDÜR BOMBALIYOR

Rusya’nın Kh-22 ve Oniks tipi süpersonik füzeleri ile Odesa’daki liman ve kritik altyapı tesislerini, hedef aldığı ifade edildi.

Odesa Bölge Askeri İdaresi Sözcüsü Sergiy Bratçuk, terör devleti Rusya’nın yine onlarca füze ve SİHA ile Odesa bölgesine saldırdığını belirterek; saldırıda 10’dan fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Bir önceki gece de Rusya, Odesa’ya saldırı gerçekleştirmişti.Odesa Limanı, Ukrayna'nın tahıl ihracatında kullanılan limanlarından biri.

UKRAYNA'DA 3 BÖLGE ZARAR GÖRDÜ

Bunun dışında başkent Kıyiv üzerinde tespit edilen tüm düşman hava hedeflerinin vurulduğu açıklandı. Rusya’nın düzenlediği hava saldırısında Jıtomir, Herson ve Mıkolayiv bölgelerinde sivil altyapı tesisleri zarar gördü.