İşgalci Rusya, Ukrayna’ya balistik füze ve SİHA’larla saldırdı

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'ya farklı tip füze ve İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 11:50
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 18 Ekim’i 19 Ekim'e bağlayan gece, İskender-M balistik füzeleri ve  İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve bunların yanısıra diğer güdümlü füzeleri kullanarak Ukrayna’ya büyük bir hava saldırısı gerçekleştirdi. İşgalciler, Ukrayna’nın Donetsk, Mıkolayiv, Sumı, Dnipropetrovsk ve Zaporijjya bölgelerini hedef aldı.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, "18 Ekim saat 20.00 ile 19 Ekim saat 05.00 arasında işgalciler, Ukrayna’ya İskender-M balistik füzeleri ve Şahed tipi SİHA, güdümlü hava füzeleri ve uçaksavar füzeleri ile saldırdı. Endüstri, altyapı, sivil ve askeri tesislere düzenlenen saldırılarda toplamda 17 hava saldırı aracının tespit edildiği kaydedildi" ifadelerine yer verildi.

RUSYA 5'İ BALİSTİK TOPLAMDA 9 FÜZE ATEŞLEDİ

Rusya’nın saldırı sırasında Ukrayna’ya karşı; beş İskender-M balistik füze, bir S-300 hava savunma füzesi, bir Kh-59 güdümlü hava füzesi, bir tipi belirleyemeyen seyir füzesi ve dokuz Şahid tipi SİHA kullandığı kaydedildi.

İşgalci Rus ordusunun Donetsk, Mıkolayiv, Sumı, Dnipropetrovsk ve Zaporijjya bölgelerini hedef aldığı aktarılan açıklamada, Ukrayna ordusunun bir Kh-59 tipi güdümlü füzeyi ve 3 SİHA’yı düşürdüğü kaydedildi.