İşgalci Rusya, Ukrayna'da sivil bir aracı taradı!

İşgalci Rus askerleri, Donetsk bölgesinde iki sivilin içinde bulunduğu bir aracı taradı. Ayrıca işgalcilerin Selıdove kentinde iki kadını daha ağır silahlarla hedef aldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 16:20
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı 24 Şubat 2022'de topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Vladimir Putin yönetimindeki işgalci Rusya'nın, Ukrayna'da işlediği savaş suçu kanıtları bir kez daha gün yüzüne çıktı. 

Ukrayna Başsavcılığı 27 Ekim 2024 tarihinde paylaşılan görüntülere atıfta bulunarak, Rus askerlerinin Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Selıdove (Selydove) kentinde sivilleri hedef aldığını bildirdi. Başsavcılık işgalcilerin, 2 kişinin bulunduğu sivil bir aracı taradığını duyurdu.

İşgalci Rusya, Ukrayna'da sivil bir aracı taradı! Savaş suçu işleyen işgalci Rus askerleri, Donetsk'teki Selıdove bölgesinde, içinde 2 kişinin bulunduğu sivil bir aracı taradı. Olayın ardından Ukraynalı askerler, ilk yardım sağladıktan sonra yaralıyı güvenli bölgeye tahliye… pic.twitter.com/ufdMHHKBph

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 27, 2024

UKRAYNA ASKERLERİ YARALIYA İLK YARDIM SAĞLADI

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Başsavcılık tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yayımlanan videoda, muhtemelen saldırgan devletin askerlerinin, yerleşim alanında sivil bir aracı otomatik silahlarla taradığı kaydedilmiştir. Saldırı sırasında araçta iki sivil bulunuyordu ve bunlardan biri yaralanmıştı. Olay yerine gelen Ukrayna Silahlı Kuvvetleri (ZSU) askerleri, ateş hattından yaralıyı çekip ilk yardım sağlayarak sivilleri saldırı altından tahliye etti. Bu olayın 24 Ekim 2024 tarihinde meydana geldiği belirtiliyor.

Ayrıca, medya verilerine göre, düşman şehirde iki kadını da taradı. İnternet kaynaklarının belirttiğine göre, aktif çatışmalardan neredeyse etkilenmeyen özel sektör bölgesinde sivil cesetlere ulaşıldı. Yani bu cinayetlerin, önceden düşman tarafından bu bölgelerin kontrol altına alınmasından sonra gerçekleştiği düşünülmektedir.

Şu anda olayların tüm koşullarını belirlemek ve işgalcilerin kurbanlarını tanımlamak amacıyla acil soruşturma ve arama çalışmaları yürütülmektedir."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu olayla ilgili olarak Donetsk Bölge Savcılığı tarafından Ukrayna Ceza Kanunu'nun 438. maddesi uyarınca, savaş hukukunun ihlalleri konusunda soruşturma başlatıldı.