İşgalci Rusya, son bir günde Herson'a 98 kez saldırı düzenledi

İşgalci Rusya, Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. Son bir günde işgalciler, bölgeye 10 hava saldırısı düzenleyerek bölgeye 45 güdümlü hava bombası attı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 13:19
https://www.qha.com.tr/

Terör devleti Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesine yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu, son bir günde Herson kentine ve yakınındaki bölgelere 98 kez saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda, bir kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi yaralandı.

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, bu sabah sosyal medya üzerinden, “Son bir günde düşman havan topları, toplar, Grad füzeleri, tanklar, insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçaklarından 447 mermi ateşleyerek 98 saldırı gerçekleştirdi." açıklamasını yaptı. Açıklamada Rus saldırganlığı sonucu bölgede bir kişinin hayatını kaybettiği ve 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Prokudin işgalcilerin yerleşim bölgeleri, idari binaları, yurt binası, gıda işletmesi, kütüphaneyi hedef aldığını aktardı.

24 SAATTE 45 HAVA BOMBASI

Öte yandan Ukrayna Güney Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada son 24 saatte Rus ordusunun 10 hava saldırısı gerçekleştirerek Herson bölgesine 45 güdümlü hava bombası attığını bildirdi. Saldırılarda yaklaşık 40 evin tahrip edildiğini ifade edildi.