İşgalci Rusya, son bir günde Herson'a 161 kez saldırdı: 3 ölü!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. Herson’da son bir günde Rus saldırılarında 3 kişi öldü ve 16 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 13:47
https://www.qha.com.tr/

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesine yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu, son bir günde Herson kentine ve yakınındaki bölgelere 161 kez saldırdı. Rus saldırılarında 3 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi de yaralandı.

İŞGALCİLERDEN 161 SALDIRI

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, “Son bir günde düşman, havan topları, topçu sistemleri, Grad çok namlulu roketatar sistemi, tanklar, insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçaklarından 853 mermi ateşleyerek 161 saldırı gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

Prokudin; Rus işgal güçlerinin altyapı tesisleri, işletme, alışveriş merkezi, tren istasyonu ve eğitim kurumunu hedef aldığını aktardı. Rus saldırılarında 3 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi yaralandı.

İŞGALCİLER, TAHLİYE TRENİNE SALDIRDI

İşgalci Rus ordusu, dün akşam Herson'daki tren istasyonunu ve yaklaşık 140 sivili taşıması beklenen bir tahliye trenini bombaladı. Saldırıda, Ukraynalı bir polis memuru hayatını kaybetti. Olayda ayrıca iki polis memuru ile iki sivil de yaralandı.

İşgalci Rusya, #Herson'da tren garını vurduhttps://t.co/91Hvx6gbXP pic.twitter.com/VlQYJFEBDE

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) December 27, 2023