İşgalci Rusya Odesa’yı vurdu!

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Odesa Limanı'na büyük bir hava saldırısı düzenledi ve saldırıda en az sekiz kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 16:36
https://www.qha.com.tr/

Ukraynalı yetkililer, işgalcilerin gece saatlerinde Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odesa Limanı'na büyük bir hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Rus saldırısı sonucunda en az sekiz kişi yaralandı ve tahıl yüklü kamyonlar ateşe verildi. Ayrıca, Odesa’ya düzenlenen saldırılar sonucunda şehrin başlıca sanat galerilerinden biri hasar gördü.

BİNALAR VE ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, saldırıda yaklaşık 20 binanın ve 24’ten fazla aracın hasar gördüğünü açıkladı. Ukrayna Hava Kuvvetleri ise 22 İran yapımı "Şahid" tipi insansız hava aracından 15'ini ve bir X-59 füzesini düşürdüğünü duyurdu.

ODESA LİMANI'NIN ALTYAPISI HEDEF ALINDI

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, 15 insansız hava aracının kentin liman altyapısını hedef aldığını söyledi. Depolar ve özel araçlar da hasar görürken; tahıl taşıyan kamyonlar alev aldı. Ekiplerin çalışması sonrasında alevler hızla söndürüldü.

UKRAYNA'DAKİ SALDIRIDA İKİ KİŞİ YARALANDI

İşgalci Rusya, Ukrayna'daki altyapı tesislerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rusya, 30 Ekim 2023 tarihinde Ukrayna'nın Odesa bölgesindeki bir gemi tamir tesisini vurdu. Daha önce Ukrayna tahılının ihracatını engelleyen Rusya, gemi tamir tesislerine ve limanlarına yönelik saldırılarını artırdı. Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper konuya ilişkin olarak, "Sabah saatlerinde Rus teröristler Odesa ilçesine roketlerle saldırdı. Düşmanın hedefi bir gemi tamirhanesiydi. Saldırı sonucunda çıkan yangın, kurtarıcılarımız tarafından kısa sürede söndürüldü. İşletmenin idari binası ve ekipmanları zarar gördü" şeklinde açıklama yaptı. 

Saldırı neticesinde gemi tamir tesisinde bulunan 2 kişi yaralandı. 1961 ve 1964 doğumlu çift, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.