İşgalci Rusya’nın saldırısında Hmelnıtskıy Nükleer Santrali hasar gördü

İşgalci Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna'nın Hmelnıtskıy Nükleer Santrali yakınındaki bölgeye saldırdığı bildirildi. Saldırıda nükleer santrale ait bir dizi bina zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 02:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 02:08
https://www.qha.com.tr/

Rus işgalciler, Ukrayna'ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile gece saldırısında bulundu. Saldırının, Hmelnıtskıy Nükleer Santrali yakınındaki bir bölgeyi hedef aldığı bildirildi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Düşman, Hmelnıtskıy Nükleer Santrali yakınındaki bölgeyi gece vurdu. Patlama sonucu idari ve laboratuvar binalardaki camlar zarar gördü" denildi. Ayrıca, saldırı sonucunda elektrik hatlarının zarar gördüğü ve Slavuta ile Netişın şehirlerinde bin 860 tüketiciye elektrik verilemediği aktarıldı.

RUSYA’DAN SİHA SALDIRISI

İşgalci Rusya, 24 Ekim’i 25 Ekim'e bağlayan gece, Ukrayna’ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Ukrayna ordusu, fırlatılan 11 SİHA’nın tamamını düşürdü.

Öte yandan Hmelnıtskıy bölgesinde SİHA’ların enkazının düşmesi sonucu bir kritik altyapı tesisi, 11 apartman, 9 ev, 2 eğitim kurumu, biri idari bina, mağaza ve bir dizi aracın zarar gördüğü bildirildi. Yetkililer, işgalci Rus ordusunun art arda dördüncü gün boyunca kamikaze SİHA’ları kullanarak Hmelnıtskıy’i vurmaya çalıştığına dikkat çekti.