İşgalci Rusya, Herson'da bir köyü bombaladı: 6 yaşındaki çocuk öldü

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın farklı yerleşim yerlerine saldırarak sivilleri öldürmeye devam ediyor. İşgalci Rus ordusunun gece saatlerinde Herson bölgesine düzenlediği saldırıda bir çocuk hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 12:06
https://www.qha.com.tr/

Rus işgal güçleri, 13 Eylül’ü 14 Eylül’e bağlayan gece Herson bölgesindeki Novodmıtrivka köyüne saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda bir çocuk hayatını kaybetti.

Ukrayna Başsavcılığından bu sabah yapılan açıklamada, işgalcilerin gece saatlerinde Novodmıtrıvka köyüne toplarla ateş açtığı bildirildi. Saldırıda 6 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği ve 13 yaşındaki bir çocuğun ise ağır yaralandığı aktarıldı. Ayrıca çocuklara yardım etmeye çalışan 3 komşunun da yaralandığı kaydedildi.

RUS SALDIRILARINDA EN AZ 504 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Başsavcılığından 14 Eylül 2023 tarihinde yapılan açıklamada, Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı sonucu Ukrayna’da en az 504 çocuğun hayatını kaybettiği ve bin 123’ten fazla çocuğun ise yaralandığı bildirildi.

GERÇEK RAKAMLAR DAHA YÜKSEK!

Ayrıca, cephede çatışmaların devam etmesi ve Rus işgali altında kalmaya devam eden bölgelerdeki verilere ulaşılamaması sebebiyle zarar gören çocukların sayısının açıklanan sayıdan çok daha fazla olduğuna dikkat çekildi.