İşgalci Rusya, Donetsk bölgesinde bir hastaneyi füzeyle vurdu

Terörist devlet Rusya, Donetsk bölgesinde bir hastane ve bir madeni füzeyle vurdu. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 16:37
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Selıdove kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. İşgalciler, hastane ve kömür madenini hedef aldı. Saldırıda, 2 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi yaralandı.

Donetsk Bölge Savcılığından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2023 tarihi saat 23.35’te Rus işgal güçlerinin S-300 füzeleri ile Selıdove kentine saldırdığı aktarıldı. Rus füzelerinden birinin hastaneye isabet ettiği belirtilen açıklamada, "Hastanede insanlar tedavi görüyordu. Saldırıda 8 kişi yaralandı ve 1 kişi hayatını kaybetti" denildi.

Ayrıca savcılık, Rus füzelerinin Donetsk bölgesindeki bir işletmeyi vurduğunu ve saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İŞGALCİLER BİR KÖMÜR MADENİNİ HEDEF ALDI

Öte yandan, Ukrayna Enerji Bakanlığı, Donetsk bölgesinde saldırıya uğrayan işletmenin bir kömür madeni olduğunu açıkladı. Açıklamada, saldırı anında madende 33 işçinin bulunduğu ve işçilerden birinin saldırıda yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İki füzenin isabet etmesi sonucu kömür madeninin büyük zarar gördüğü, binaların tahrip edildiği ve elektrik iletim hattının zarar gördüğü kaydedildi.