İşgalci Rusya'dan Ukrayna'ya SİHA ve füze saldırısı!

Rus işgal güçleri, dün gece saatlerinde Ukrayna'nın farklı bölgelerine ve başkent Kıyiv'e SİHA ve füzeler ile saldırdı. Saldırı kapsamında Kıyiv bölgesinde bir kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 11:52
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve Kalibr tipi seyir füzeler ile saldırdı. Ukrayna birlikleri, saldırıda kullanılan SİHA ve füzelerin tamamını düşürdü.

İşgalci Rusya’nın başkent Kıyiv’e fırlattığı SİHA’ların hepsinin düşürüldüğü belirtildi. Kıyiv Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Popko yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın hava savunması, Kıyiv yakınlarında tespit edilen tüm düşman hedeflerini imha etti" ifadelerini kullandı.

KIYİV BÖLGESİNDE 1 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan, Kıyiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Ruslan Kravçenko, Kıyiv bölgesinde imha edilen SİHA’ların parçalarının düşmesi sonucu bir kişinin yaralandığını ve 3 evin zarar gördüğünü aktardı.

8 SİHA VE 3 FÜZE İMHA EDİLDİ

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, ülkenin farklı bölgelerinde hava savunma birliklerinin iyi çalışma sergilediği kaydedilerek, “Tüm hava hedefleri; 8 adet Şahid-136/131 SİHA ve 3 Kalibr seyir füzesi imha edildi!” denildi.