İşgalci Rusya'dan Ukrayna'ya çoklu füze saldırısı!

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna’ya çoklu füze saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 12 sivil hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 12:57
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, bu sabah erken saatlerde Ukrayna’nın farklı bölgelerine füze saldırıları düzenledi. Ukrayna birlikleri, Rus işgal güçlerinin fırlattığı 23 seyir füzelerinden 21’ini imha etti.

???? İşgalci #Rusya'dan #Ukrayna'ya çoklu füze saldırısı!https://t.co/WHIPTUg8uC pic.twitter.com/AY6FEC5by5

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) April 28, 2023

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “28 Nisan 2023 tarihinde saat 04.00 civarında Rus işgal güçleri, Hazar Denizi yönünden Tu-95 bombardıman uçakları ile Ukrayna’ya saldırdı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birlikleri, fırlatılan 23 Kh-101/Kh-555 füzeden 21’ini ihma etti. Ayrıca 2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) düşürüldü.” ifadelerine yer verdi.

Bunun dışında Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yurıy İgnat, Rus ordusunun bu sabah yaptığı saldırıda, kısa mesafeden fırlatılabilen İskender-K füzeleri de kullandığını bildirdi. 

SALDIRIDA EN AZ 12 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

İşgalci Rusya’nın düzenlediği saldırılar sonucu bugün Uman kentinde 2’si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı ve Dnipro kentinde ise biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Ayrıca Kıyiv bölgesinde düşürülen bir füzenin parçalarının bir apartmana isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

ZELENSKIY: HİÇBİR SUÇU UNUTMAYACAĞIZ!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Rusya’nın sivilleri hedef almaya devam ettiğini vurgulayarak, “Hiç bir suçu unutmayacağız, hiç bir işgalcinin sorumluluktan kaçmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.