İşgalci Rusya'dan Ukrayna'nın güneyine hava saldırısı!

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna’nın güney bölgelerine hava saldırısı düzenledi. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait 6 seyir füzesi ve 31 kamikaze SİHA'yı vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 10:01
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın Odesa ve Mıkolayiv bölgelerine, İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve Kalibr tipi seyir füzeler ile saldırdı. Ukrayna ordusu, fırlatılan füzelerin tümünü ve 36 SİHA’dan 31’ini imha etti. 

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, füzelerin Karadeniz’de konuşlandırılan Rus savaş gemisinden, Şahid tipi SİHA’ların ise işgal altındaki Kırım’dan fırlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Kalibr tipi seyir füzeleri ve kamikaze SİHA’ların çoğu, Odesa ve Mıkolayiv bölgelerinde düşürüldü. Kalan SİHA’lar Donetsk, Harkiv ve Dnipropetrovsk bölgelerinde imha edildi" denildi.

İŞGALCİ RUS ORDUSU, ODESA’YI HEDEF ALDI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney (Pivden) Operasyonel Komutanlığı, 6 seyir füzesinin ve 21 SİHA’nın Odesa bölgesinde, 4 SİHA’nın ise Mıkolayiv bölgesinde düşürüldüğünü bildirdi.

ODESA'DA BİR KİŞİ YARALANDI

Yerel yönetimden yapılan açıklamaya göre, saldırı sonucunda Odesa’da bir kişi yaralandı. Öte yandan, Mıkolayiv bölgesinde ise bir SİHA, sanayi tesisine isabet etti. Saldırı sonucunda, tesiste çıkan yangın kısa süre içinde söndürüldü.