İşgalci Rusya'dan Harkiv'e füze saldırısı

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'daki sivil tesisleri bombalamaya devam ediyor. Gece saatlerinde Rus işgal güçleri Harkiv'i füze ile vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 14:09
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 19 Aralık’ı 20 Aralık’a bağlayan gece Ukrayna’nın Harkiv kentine füze saldırısı gerçekleştirdi.

Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov bu sabah yaptığı açıklamada, “Gece düzenlenen füze saldırıları sırasında, zaten düşman saldırılardan dolayı hurda alanına dönüşen bir otobüs park alanı hedef alındı. Bu tamamen sivil bir tesis.” ifadelerini kullandı.

SİVİL HEDEFLER FÜZE İLE VURULDU

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İgor Sinegubov, Rus işgal güçlerinin Harkiv’in Saltivka semtini 2 füze ile vurduğunu aktararak. Bir füzenin bir apartmana, diğer füzenin ise otobüs park alanına isabet ettiğini belirterek, “Mülk zarar gördü. Can kaybı yok.”  ifadelerini kullandı.

HARKİV’İN SALTİVKA SEMTİ

Rus saldırıları nedeniyle en çok zarar gören bölgelerden biri Harkiv kentindeki Saltivka semti oldu. Şehrin en yoğun nüfuslu semtlerinden olan Saltivka, savaş başlamadan önce yaklaşık 300 bin kişi yaşıyordu. Yoğun saldırılar nedeniyle on binlerce kişi bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.