İşgalci Rusya'dan Çerkası'ya saldırı!

Rus işgalciler, Ukrayna'nın Çerkası bölgesine hava saldırısı düzenledi. Ukrayna ordusunca imha edilen füze parçaları, 23 kişinin konakladığı bir otele düştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 17:45
https://www.qha.com.tr/

Rus işgalciler, bugün Ukrayna’nın Çerkası bölgesinde hava saldırısı düzenledi. Çerkası'da bulunan hava savunma sistemlerinin devreye girmesi sonucunda şehrin merkezine füze kalıntıları düştü.

Enkazdan bir kişi kurtarıldı. İşgalciler tarafından düzenlenen hava saldırısında füze parçaları 23 kişinin konakladığı bir otele düştü. Çerkası Bölge Askeri İdaresi Başkanı İgor Taburets, "Ön bilgilere göre binada yaklaşık 23 kişi olabilir" dedi.

İşgalci Rusya'dan Çerkası'ya saldırı!https://t.co/ZKcRBK3eFG pic.twitter.com/uy9iIDuCHp

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 21, 2023

ENKAZ ALTINDA MAHSUR KALANLAR VAR!

Saldırı sırasında otel yöneticisinin binada olduğu ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Saldırının ardından hastaneye en az 7 kişi kaldırıldı. Yetkililer, enkaz altında birkaç kişinin daha mahsur kalmış olabileceğini aktardı.

İŞGALCİ RUSYA'DAN UKRAYNA ŞEHİRLERİNE HAVA SALDIRISI

Gece boyunca işgalci Rusya, Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı füze saldırısı başlattı. Kıyiv, Harkiv, Rivne, Çerkası, Hmelnıtskıy ve Lviv bölgelerinde patlamalar duyuldu.

Kıyiv ve çevresi üzerindeki Ukrayna hava savunması 20 Rus füzesini imha etti. Şehrin üç ilçesine füze parçaları düştü. Aralarında 9 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Birçok mahalle elektriksiz ve susuz kaldı. Bir gaz boru hattı da füze parçaları nedeniyle hasar gördü.

Çerkası’da şehir merkezindeki sosyal altyapı tesisine füze parçaları düştü, en az 5 kişi yaralandı. Ayrıca, Harkiv’de en az altı füze isabeti kaydedildi. Harkiv Bölge Askeri İdaresi, kentteki sivil altyapının da zarar gördüğünü belirtti.