İşgalci Rusya, bu kez yılbaşı kutlayan göçmenlere gözünü dikti!

Rusya, yılbaşı kutlamalarını fırsat bilerek St. Petersburg şehrinde yaklaşık 3 bin göçmen işçiyi gözaltına aldı ve askerlik şubelerine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 20:05
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılar neticesinde terörist devlet Rusya’nın cephedeki zayiatı her geçen gün artıyor. Ukrayna'yı işgalinde asker kaybı yaşayan Rusya farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Yerel medya kaynaklarına göre Rusya, yılbaşı kutlamalarını bir fırsat olarak görerek kaçak olduğundan şüphelenilen göçmenleri topladı ve askere aldı.

St. Petersburg şehrinde "suçu önleme" iddiasıyla yapılan kontroller esnasında yaklaşık 3 bin göçmenin gözaltına alındığı kaydedildi. Söz konusu kontroller yeni yılın kutlandığı alanlarda gerçekleştirildi. Gözaltına alınan göçmenlerin 600'den fazlasının göç mevzuatını ihlal ettiğine dair iddialar ortaya atıldı. Ayrıca, uygulama sonrasında 100'den fazla göçmenin sınır dışı edilebileceği kaydedildi.

Göçmenler genelde; Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Ermenistan gibi Orta Asya ülkelerinden gelen vatandaşlardan oluşuyor.

RUSYA, ORDUSUNDAKİ ASKER AÇIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Kasım 2023 tarihinde ordudaki asker sayısını artıracak olan bir kararname imzalamıştı ve akabinde kararname yürürlüğe girmişti. Kremlin tarafından yapılan açıklamada; ülkenin asker sayısının 170 bin arttığı ve böylelikle Rus asker sayısının 1 milyon 320 bine çıktığı bildirilmişti. Ayrıca ordudaki toplam personel sayısının ise 2 milyon 209 bin 130'a yükseldiği kaydedilmişti.

Rus yetkililer, yakın zamanda NATO'nun genişlemesini sebep olarak göstererek, Rusya'nın askere ihtiyaç duyduğunu öne sürmüştü. Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i 48 saatte işgal etmeyi hedefleyen Rusya, ikinci yılına yaklaşan savaşta dünya kamuoyu tarafından başarısız olarak görülüyor. 2022'den bu yana ikinci kez asker sayısını genişleten Rusya, ordudan kaçan askerleri ağır bir şekilde cezalandırıyor.