İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'da ciddi sorunlar yaşıyor!

İngiliz istihbaratı, işgalci Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal girişimi hakkında yayımladığı raporda, Kremlin'in ciddi bir mühimmat, personel ve lojistik sorunları yaşadığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 18:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı Rusya'nın başlattığı işgal girişimi ve saldırılar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ukrayna ordusu karşısında aylardır devam eden savaşta ciddi bir başarı gösteremeyen Rusya, yaşanan mağlubiyeti gizleme peşinde. Bu hususta, İngiliz istihbaratı MI6 bir rapor yayımladı. 

İNGİLİZ İSTİHBARATINDAN DİKKAT ÇEKEN RAPOR

İngiliz istihbaratının açıkladığı bilgiye göre, ekim ayından bu yana Rus birliklerinin çoğu, Ukrayna'daki cephe hattının birçok yerinde savunma mevzileri oluşturmaya odaklandı. Bu durum Rus askeri doktrininin kapsamı dışında kalan ek anti-tank ve anti-personel mayın tarlalarının oluşturulmasını da içeriyor.

Raporda, işgalci Rus kuvvetleri için en büyük zorluğun yeni mayın tarlalarının olduğu geniş alanları etkili bir şekilde izlemek için gözetleme ekipmanı ve eğitimli personel eksikliği olabileceği aktarıldı.

Bir süre önce, Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü uzmanları, Rus birliklerinin Donetsk bölgesinin Bahmut şehrine ilerleme hızının son günlerde düştüğünü ancak Rusya'nın saldırıp saldırmadığını yargılamak için henüz çok erken olduğunu bildirdi. İngiliz istihbaratı ise Rusya'nın saldırı operasyonlarını sınırlayan ana faktörün cephane ve füze eksikliği olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan, Reuters, Pentagon'daki bir kaynağın Rusya Federasyonu'nun silah stoklarının tükenmesi nedeniyle bir dizi sorunla karşı karşıya olduğunu, kırk yıldan uzun bir süre önce üretilen mühimmatı kullanmak zorunda kaldıklarını aktardığını bildirdi.