İşgalci Rus ordusu mühimmat sorunu yaşıyor

ABD ve İngiliz istihbarat yetkilileri, işgalci Rus ordusunun Ukrayna ordusu karşısındaki başarısızlığının ana nedeninin, mühimmat eksikliği olduğunu ileri sürdü. Kremlin, bu sorun nedeniyle saldırılarını sınırlamak dışında başka bir çözüm bulamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 23:04
https://www.qha.com.tr/

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haynes, Aralık ayı başlarında Ukrayna'daki işgalci Rus kuvvetlerinin, özellikle mühimmat eksikliği nedeniyle ciddi bir moral çöküntü yaşadığını kaydetti. ABD'li yetkili, Rus askerlerinin yaşanan başarısızlıklar nedeniyle ciddi bir motivasyon eksikliği içerisinde olduğunu kaydetti.

Bu nedenle Pentagon, topçu kullanımının yüksek yoğunluğu nedeniyle Rusya'nın 40 yıldan daha uzun bir süre önce geliştirilen ve yüksek başarısızlık oranına sahip mermileri kullanmak zorunda kaldığına düşünüyor.

RUSYA'NIN UKRAYNA'DAKİ POTANSİYELİNİN DÜŞMESİNDEKİ EN BÜYÜK NEDEN MÜHİMMAT EKSİKLİĞİ

Rusya'nın mühimmat sorunu hakkında bir diğer açıklama da İngiliz istihbaratından geldi. Birleşik Krallık istihbaratı, işgalci Rus ordusunun Ukrayna'daki taarruz potansiyelini sınırlayan ana faktörün mühimmat eksikliği olarak belirlendi.

İngiliz istihbaratı, Ekim ayından bu yana Rusya'nın, Ukrayna'daki kuvvetlerini on binlerce artırdığını ve personel eksikliklerindeki sorunun çözülmesine rağmen, Rus saldırı operasyonları için ana sınırlayıcı faktörün muhtemelen mühimmat eksikliği olduğunu belirtti. İstihbarat, Rusya, muhtemelen sınırlı sayıda seyir füzesi nedeniyle, Ukrayna'nın altyapısına yönelik füze saldırılarını haftada bir kez olmak üzere sınırladığını aktardı.