Hollanda'dan Ukrayna'ya radar ve Patriot desteği

Hollanda, Ukrayna'ya sağladığı askerî destek kapsamında 3 adet Patriot füze sistemi fırlatma rampası ile radar sistemi yardımında bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 14:40
https://www.qha.com.tr/

Hollanda, Rusya'nın topyekûn saldırıları ve işgal girişimine karşı sağladığı askerî destek çerçevesinde Ukrayna’ya bir radar sistemi ve 3 Patriot füze sistemi fırlatma rampası devredecek.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dün yaptığı açıklamada, Berlin’de 11-12 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Ukrayna İyileştirme Konferansı'na katıldığını aktardı. Açıklamada, ülkesinin Ukrayna ordusu için Patriot füze sistemi toplama projesi başta olmak üzere verilen askerî destek kapsamında, Ukrayna’ya AN/MPQ-53/65 radar sistemini ve üç Patriot fırlatma rampası sağlayacağını duyurdu. Ayrıca Rutte, Hollanda’nın Patriot füze sisteminin ek parçalarının da sağlanması konusunda ortaklarla müzakere yaptığını belirterek, “Uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışarak Ukrayna'yı hem ekonomik hem de askerî açıdan desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HOLANDA’DAN UKRAYNA’YA EKONOMİK DESTEK

Bununla birlikte Rutte, “Ukrayna'nın ekonomisini ve toplumunu güçlendirmek ve Rusya'nın saldırganlığına karşı koymaya devam edebilmesini sağlamak için desteğimizi artırıyoruz.” diyerek Hollanda’nın önemli enerji altyapı onarımları, insani yardım ve işletmelerin yeniden inşa girişimleri için Ukrayna’ya 138 milyon avroluk yeni bir yardımda bulunduğunu aktardı.