Hollanda Başbakanı Schoof'tan Zaporijjya ziyareti

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Ukrayna’nın Zaporijjya bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 11:54
https://www.qha.com.tr/

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, 2 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna’nın Zaporijjya bölgesine ziyareti kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geldi.

Schoof, bir yer altı okuluna gitti ve gazilerle görüştü. Ayrıca savaşın devam ettiği cepheye yakın bir şehirde hayatın nasıl sürdüğünü görmeyi "inanılmaz" olarak yorumladı.

Schoof ziyaretine ilişkin "Ukrayna, Hollanda'nın devam eden desteğine güvenebilir. Ukrayna'nın varlığının devam etmesine yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

HOLLANDA’DAN 200 MİLYON AVROLUK EK YARDIM

Hollanda'nın Ukrayna'ya 200 milyon avroyu aşan yeni yardım paketi hazırladığını bildiren Schoof, "Bu paket temel olarak enerji altyapısının korunması ve onarılmasına odaklanmakta ve insani yardım için ek fon içermektedir." dedi.

Schoof açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını durdurmanın hem Hollanda'nın hem de bir bütün olarak Avrupa'nın güvenlik çıkarına olduğuna dikkat çekerek  “Bu hepimizin paylaştığı bir inanç. Hollanda Başbakanı olarak ülkeye yaptığım ilk ziyaret, Ukrayna'yı desteklemeye devam etmemiz gerektiğine dair inancımı doğruladı.” ifadelerine yer verdi.  

Ukraine can count on the Netherlands’ continuing support and engagement. That was my message to President @ZelenskyyUa today in Zaporizhzhia. It is incredible to see how Ukrainians are carrying on with their lives and keeping their country going, in a city just a few dozen… pic.twitter.com/xJMnxqs3IF

— Dick Schoof (@MinPres) September 2, 2024