Herson'da bir toplu mezar daha bulundu

Ukrayna’da işgalden kurtarılan Herson bölgelerinde Rus işgal güçlerinin işlediği savaş suçlarının kanıtları toplanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2022 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 17:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevgeniy Yenin, Rus işgalinden kurtarılan Herson bölgesinde bir toplu mezarın daha bulunduğunu bildirdi. Bir televizyon programında konu ile ilgili açıklama yapan Yenin, Herson bölgesindeki Pravdıno köyünde bulunan toplu mezarda işkence izleri ve kurşun yarası olan birkaç cansız bedenin bulunduğunu belirtti.

BİR KÖYDE 36 MEZAR BULUNDU

Bunun dışında Yenin, “Geologiv köyündeki mezarlıkta da 36 mezar bulundu. Bunlar arasında asker cesetlerinin de bulunduğu bir toplu mezar var. Toplamda işgal dönemi boyunca morglara yaklaşık 700 ceset getirildi, bunlardan yaklaşık 100’ü çatışmalar sırasında alınan bedensel yaralanmalarla sahip, bunlardan 12’sinin kimliği hala belirlenmedi” dedi. Bakan Yardımcısı, kurbanların kimliğini tespit etmek için akrabalardan hızlı bir şekilde DNA örnekleri toplama çalışmaların devam ettiğini belirtti.

RUS İŞGALCİLER ULUSLARASI HUKUKU HİÇE SAYIYOR

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Herson bölgesindeki Pravdıno köyünde toplu mezarının bulunduğunu duyurarak,  “Rus işgalcilerin kurbanlarına ait bir toplu mezar daha bulundu: Bir ergen kız dahil 7 sivil. Sivillere şiddeti yasaklayan 4. Cenevre Sözleşmesi'ni hiçe saydılar. Sadece öldürdüler” ifadelerini kullandı.