Harris ve Biden tamam: Geriye Trump kaldı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris ile görüştü. Zelenskıy'ın yetkililere Zafer Planı'nı sunmasından sonra gözler Trump ile yapacağı görüşmeye odaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 11:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, uzun süredir üstünde çalıştığı ve hakkında basına bilgi verilmeyen Zafer Planı'nı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e 26 Eylül 2024 tarihinde Beyaz Saray'da sundu. 

HARRIS: UKRAYNA'NIN MÜCADELESİ AMERİKA HALKI İÇİN ÖNEMLİDİR

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Başkan Yardımcısı ve yeni başkan adayı Kamala Harris'e Barış Zirvesi'ne sağladığı katılımdan ve Ukrayna'ya sağlanılan sarsılmaz destek için teşekkür etti.

Harris ile Zafer Planı'nın detaylarını paylaşan Zelenskıy, "Bizim için tamamen anlaşılır olmak ve Amerika Birleşik Devletleri ile tam koordinasyon içinde çalışmak hayati önem taşıyor. Bu sabah her iki meclis ve her iki partiden Kongre üyeleriyle görüştüm. Ve iki partili destek için minnettarım. Bu savaşın kazanılabileceğine ve adil barışın yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ile daha yakın olabileceğine inanıyoruz." açıklamasıyla, barış için ABD'nin Ukrayna'ya desteklerini sürdürmesi çağrısında bulundu.

Savaşın seyrini ve güncel durumunu Harris ile paylaşan Zelenskıy, Rusya'ya uygulanan yaptırımların artırılması çağrısında bulundu.

Kamala Harris ise, konuşmasında Ukrayna'nın zaferi için ABD'nin gerekli güvenlik yardımını sağlayacağını vurguladı. Harris, şu ifadeleri kullandı:

Demokratik değerlerimizi savunmalı ve saldırganlara karşı durmalıyız. Ve uluslararası düzen, kurallar ve normlar için ayağa kalkmalıyız. Bu ilkelerin her biri Ukrayna'da tehlikededir ve bu yüzden Ukrayna'nın mücadelesi Amerika halkı için önemlidir.

BIDEN: UKRAYNA'NIN SAVAŞ ALANINDAKİ KONUMUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ 

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmede ABD liderinin savaşın başından itibaren Ukrayna'ya sağladığı kararlı destek için teşekkür etti. ABD'nin kararlı duruşunun, Ukrayna'nın galip gelmesi için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Zelenskıy, Biden'a da Zafer Planını sundu. Liderler; Zafer Planı'nın diplomatik, ekonomik ve askerî yönleri görüştü. Ekiplerine gelecekteki adımlar hakkında istişarelerde bulunmaları talimatını verdikleri bildirildi.

Zelenskıy, Biden'ın yeni açıkladığı 7,9 milyar dolarlık paket için de minnettar olduğunu ifade etti.

Biden ise, ABD'nin Ukrayna'nın galip gelmesi için gerekli tüm desteği sağlayacağına dair güvence verdi ve yardımların artırılması talimatını verdiğini belirtti. Biden, şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle, şu anda Ukrayna'nın savaş alanındaki konumunu güçlendirmeliyiz ve bu nedenle bugün 2,4 milyar dolarlık yeni bir güvenlik yardımı paketi duyurmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca Pentagon'a, Ukrayna için tahsis edilen kalan tüm güvenlik yardımı fonunu, 20 Ocak olan görev süremin sonuna kadar tahsis etmesini emrettim. Ve bu, Ukrayna'nın gelecekteki müzakerelerdeki konumunu güçlendirecek. İkinci olarak, Ukrayna'nın uzun vadede başarılı olmasına yardımcı olmak için ileriye bakıyoruz.

Ayrıca Biden, 12 Ekim 2024 tarihinde Almanya'da liderler düzeyinde Ukrayna Savunma İrtibat Grubu toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. 

GERİYE TRUMP KALDI!

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD'ye gerçekleştireceği ziyarette ABD Başkanı Joe Biden ve yeni başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris ile görüşeceğini açıklamıştı. Zelenskıy'ın 26 Eylül 2024 tarihinde Joe Biden ve Kamala Harris ile görüşmesinden sonra gözler Donald Trump ile olacak görüşmesine odaklandı.