Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Macaristan açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın, Ukrayna'nın AB'ye üyelik müzakerelerinin başlatılması oylamasına katılmamasının sürpriz olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 10:37
https://www.qha.com.tr/

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'de 15 Aralık tarihinde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından basın açıklamasında bulundu. Macron, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın söylediği şeyi yaptığına değinerek “Oy birliğini engellemeyeceğim” dediğini ifade etti. Macron, Orban'ın Fransız Le Point gazetesine verdiği demeci ileri sürerek "Bu konuyla ilgili yaşananlar bir sürpriz değil" dedi.

AB KARARINI VERDİ: UKRAYNA İLE MÜZAKERELER BAŞLIYOR

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, 14 Aralık'ta Ukrayna'nın Avrupa Birliğine üyelik yolunda müzakerelere başlaması kararını duyurdu. Michel, "Avrupa Konseyi, Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerini başlatmaya karar verdi" açıklamasını yapmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, kararın Ukrayna açısından büyük bir zafer olduğunu vurguladı. Sosyal medyada açıklama yapan Zelenskıy, "Bu Ukrayna için bir zaferdir. Tüm Avrupa için bir zafer. Motive eden, ilham veren ve güçlendiren bir zafer" açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ukrayna ve Moldova ile AB'ye katılım müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin AB Konseyi kararı kabul edildi. Bunun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu gün her Ukraynalıyı tebrik ediyorum. Moldova'yı da bizzat tebrik ediyorum. Tarih, özgürlük için savaşmaktan yorulmayanlar tarafından yazılır" değerlendirmesini yaptı.