Erdoğan: Yaralıların tahliyesi için bir koridor açılmasına varız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Ombudsman Konferansında, yaralılar için insani koridorun açılmasını istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 21:35
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ve Rusya Ombudsmanları bugün Türkiye'nin başkenti Ankara'da bir araya geldi. İki gün sürecek konferansın ilk oturumu sabah Ankara'daki Sheraton Otel'de gerçekleşti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Mustafa Şentop ve Türkiye'nin Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'un da bulunduğu görüşmede, Türkiye'nin arabuluculuk rolüyle Tahıl Koridoru Anlaşması ve esir takası çalışmaları üzerinde duruldu. Görüşmelerin ikinci oturumu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde “21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği” başlığıyla Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı yapıldı.

Türkiye'nin Kamu Başdenetçisi Malkoç, konferansın açılışının gerçekleştirildiği birinci oturumda yaptığı Tahıl Koridoru Anlaşmasından sonra insani koridorun açılmasına yönelik teklifini yineledi.

İNSAN HAKLARI İHLALİ ELE ALINDI

TBMM Başkanı Şentop ise ombudsmanlığın nasıl ortaya çıktığını ve Türkiye'de nasıl geliştiğini anlattı. Türkiye'nin ombudsmanlıkta 10. yılını kutladıklarını ifade eden Şentop ayrıca insan haklarının önemine değindi. Şentop, "Dünyada, insan haklarının bu kadar çok konuşulduğu, insan haklarıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzenlemelerin bu kadar çok yapıldığı, mekanizmaların kurulduğu bir dönemde, insan hakları ihlallerinin değişmez ve güncel bir gündem olmasını esaslı bir şekilde sorgulamamız gerekiyor" dedi.

???? Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’nda konuştu: Yaralıların tahliyesi için bir insani koridor açılmasına varız ???? https://t.co/GilJ4HCium pic.twitter.com/Jam0Sgq3oS

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) January 11, 2023

ERDOĞAN: İNSANİ KORİDORUN AÇILMASINA VARIZ

Ombudsman görüşmelerinin ikinci oturumunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen "Uluslararası Ombudsman Konferansları"nda konuştu. BM çatısı altında Türkiye'nin girişimleriyle başlatılan Tahıl Koridoru Anlaşmasına değinen Erdoğan, insani koridorun açılmasını gündeme getiren Türkiye'nin Kamu Başdenetçisi Malkoç'un ifadelerini işaret ederek, "Yaralılar için insani koridorun açılmasına varız. Sadece Rusya, Ukrayna değil, Suriye'de aynı şekilde Azerbaycan'da, Libya'da yaralıları getirmek suretiyle hastanelerimizde tedavilerini yaptık, tekrar geri gönderiyoruz. Bunlar biziim insani ve vicdani görevimizdir" diyerek bu sürece devam edeceğini vurguladı.