Danimarka'dan Ukrayna'ya F-16 programını güçlendiren askerî destek

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, ülkesinin Ukrayna'ya yeni bir askerî yardım paketi sağlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 11:36
https://www.qha.com.tr/

Danimarka, Ukrayna’ya yeni askerî yardım paketi sağlayacağını duyurdu. Askerî paket, hava savunmasının ve F-16 programının güçlendirilmesini öngörüyor.

"DANİMARKA KARARLI BİR ŞEKİLDE UKRAYNA'NIN ARKASINDA DURUYOR"

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, 16 Mayıs 2024 tarihinde ülkesinin Ukrayna'ya yeni bir askeri yardım paketi sağlayacağını açıkladı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Rasmussen, “Ukrayna için hava savunma ve topçu odaklı 5,6 milyar Danimarka Kronu (yaklaşık 815 milyon Dolar) tutarında yeni bir askeri bağış paketini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Aynı zamanda Danimarka Ukrayna’nın savunma sanayisine yatırım olasılığı için daha fazla fon ayırıyor. Danimarka kararlı bir şekilde Ukrayna'nın arkasında duruyor." ifadelerine yer verdi.

ZELENSKIY’DEN TEŞEKKÜR

Yardım için teşekkür eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Danimarka’nın yardım paketinin; hava savunma, topçu sistemleri, F-16 programının desteklenmesi ve Ukraynalı savunma üreticilerinden doğrudan tedarik gibi Ukrayna’nın tam ihtiyaç duyduğu maddeleri içerdiğine dikkat çekti. 

Zelenskıy, “Başbakan Frederisken'e ve hükûmetine minnettarım. Danimarkalı milletvekillerine ve Danimarka halkına, ortak değerlerimiz ve geleceğimiz için verilen bu mücadelede Ukrayna'ya verdikleri kararlı destek için teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.