Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Odesa'da Ukraynalı denizcilerle buluştu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Odesa’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin savunma kabiliyeti ve Karadeniz’deki durum ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 18:18
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’da bugün kaydedilen Ukrayna Deniz Kuvvetleri Günü’nde liman kenti Odesa’ya ziyaret düzenledi. Ziyaret çerçevesinde Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa, Zelenskıy’e Karadeniz’deki son durum, Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin savunma kabiliyeti, savaş zamanında ve daha sonraki dönemde Ukrayna Deniz Kuvvetlerini geliştirme stratejisi hakkında ayrıntılı rapor verdi. Ayrıca görüşmede, insansız deniz araçları programı ve füze programının sonuçları ile beklentileri ele alındı.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY, ODESA'YI ZİYARET ETTİ

Bununla birlikte Ukrayna Deniz Kuvvetleri Enstitüsü öğrencileri ile bir araya gelen Zelenskıy, deniz kuvvetlerinde görev yapan tüm askerlerin Ukrayna Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutlayarak yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Rusya’da birçok insan, Karadeniz’in onların güç bölgesi olduğunu düşünüyordu. Rusya, deniz kuvvetlerimizin saldırılara dayanamayacağını umuyordu. Ama askerlerimizin cesareti ve ustalığı düşmanın tüm umutlarını yok etti ve onları denize gömdü."

Odesa temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Zelenskıy, hastanede tedavi gören yaralı Ukraynalı askerleri ziyaret etti ve ödüle layık görülen askerlere madalyalarını takdim etti.