Cumhurbaşkanı Zelenskıy Kursk operasyonunun amacını açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Ukrayna’nın Kurs bölgesinde başlattığı sınır dışı operasyonunun amacına dair açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 12:17
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Ukrayna’nın Kurs bölgesinde başlattığı sınır dışı operasyonunun amacının düşman topraklarında bir tampon bölgesi oluşturmak olduğunu ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy dün akşam yayımladığı açıklamada son gelişmeler hakkında bilgi verirken şu ifadelerini kullandı:

“Bugün Toretsk yakınlarında Rus teçhizatı imha konusunda iyi ve ihtiyaç duyduğumuz sonuçlar var. Tüm bunlar Ukrayna için savunmanın ötesinde, genel olarak savunma eylemlerimizin ana görevidir; mümkün olduğunca çok Rus savaş potansiyelini yok etmek ve olabildiğince çok karşı saldırı çalışmaları yürütmek. Saldırgan ülkesinin topraklarında tampon bölgenin oluşturulması yani Kurs operasyonu da bunun bir parçasıdır.”

Ortak devletleri Ukrayna’ya askeri yardım teslimatlarını hızlandırmaları çağrısında bulunan Zelenskıy, “Ortaklarımızdan gelen teslimatların hızlandırılması gerekiyor. Biz bunu çok istiyoruz. Savaşta tatil olmaz. Çözümlere ihtiyacımız var, açıklanan paketlerin lojistiğinin zamanında yapılmasına ihtiyacımız var. Özellikle ABD, Birleşik Krallık ve Fransa'ya sesleniyorum.” dedi.

KURSK’TAKİ OPERASYON DEVAM EDİYOR

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine 6 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), 15 Ağustos 2024 tarihinde Rusya’nın Kursk bölgesindeki 82 yerleşim yerinin Ukrayna ordusu kontrolü altında bulunduğunu duyurdu.